Andrada
Experiență

Sunt arhitect cu drept de semnătură cu peste 10 ani experiență de proiectare, de la proiecte complexe până la design interior și compartimentare mobilier. În procesul de proiectare gândesc spațiile de la mare la mic și de la mic la mare simultan. De la exterior către interior și invers. Încerc mereu sa coordonez toate detaliile din faza de proiectare.

Sustenabilitate

De peste 10 ani ma documentez în domeniul sustenabilității în construcții și despre “biophilic design”. Scopul principal este să reduc consumul de resurse în timpul utilizării unei clădiri, să folosesc materiale care nu au efecte negative asupra sănătății și mediului și să aplic metode de creștere a confortului (iluminare, lumină naturală, confort acustic, confort psihologic).

Organizare
Am acumulat noțiuni de professional organizer, pe care le-am aplicat în organizarea a peste 100 de locuințe. Scopul meu este ca locuințele și birourile să aibă suficiente spații de depozitare astfel încât să fie ușor să păstrezi ordinea, iar fluxurile de utilizare să fie optime.
Impactul arhitecturii

Arhitectura nu e doar un desen. E un mod de a organiza și integra volume și spații și se transpune în realitate cu mult efort și un buget adecvat. Ne influențează mai mult decât ne dăm seama, începând cu locuința nostră și până la modul în care arată și sunt alcătuite localitățile.

2018-2021

Fondator Green Architecture Design
Proiecte de locuințe, apart-hotel, birouri, spații comerciale, spații tehnice, clădiri industriale, amenajări rezidențiale, clădiri de cult.

Colaborare cu Cristiana Zgripcea – Interior Design, birou de design interior.
Proiecte: amenajări spații rezidențiale, spații HoReCa, cabinet stomatologic,  sală de sport  Beat 45 București.

Colaborare cu OGS Design & Graphics, birou de arhitectură.
Proiecte: locuințe unifamiliale.

2017

Proiecte: peste 100 de locuințe organizate din punct de vedere al fluxurilor, al compartimentării mobilierului, al necesarului de depozitare etc.

2016

Sustainability Consultant în cadrul BuildGreen – una dintre cele mai importante companii de consulanță și certificare a clădirilor verzi din Europa. 

Am participat la procesul de certificare BREEAM pentru The Office Cluj și Gara Herăstrău București.

2014

Membru Ordinul Arhitecților din România, arhitect cu drept de semnătură

2013-2016

Arhitect în cadrul Baukunst DG (București)
Proiecte: reabilitare Primăria Generală a Municipiului București, reabilitare Teatrul Ion Creangă, modificări clădire Barbu Văcărescu Office – București, extindere Exim Bank București, fermă Gurbănești, clădire pentru cercetare în domeniul roboticii, hală metalică pentru producție, locuințe colective și individuale etc.

2012

Arhitect stagiar în cadrul Anca House (București)
Proiecte: modificări și reabilitare Palatul Parlamentului, amenajare Curtea
Constituțională.

2010-2012

Membru echipa PRISPA, participantă la cea mai mare competiție
internațională de locuințe sustenabile, Solar Decathlon, ediția Europe 2012 – Madrid. Casa PRISPA a castigat locul 2 la eficienta energetica si locul 2 la alegerea publicului, concurand cu 20 de echipe din 16 tari si 4 continente.
Responsabilități: cercetare strategii pasive, optimizare plan, propunere estetică, detalii tehnice de arhitectură, executarea lucrărilor de finisare, prezentarea proiectului către public.

2011

Membru asociat al Romania Green Building Council
Certificare “Green Building Professional”, Romania Green Building Council
Participare la proiectul ”Greening Our Office”, Romania Green Building Council

Romania Green Building Council este o organizație care promovează responsabilitatea față de mediu și eficiența energetică pe durata ciclului de viață al unei clădiri.

2005-2011

Studii de licență și master, absolventă a Facultății de Arhitectură, Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București

Proiect de diploma „Marina Brăila” – port de iahturi – revitalizarea orașului-port

Proiect de licență „Criza orașului-port postindustrial”